De oplossing bij schaafwonden!

Vaak hoor je sporters zeggen dat ze er relatief goed vanaf zijn gekomen na de val. Als je mazzel hebt blijft het bij schaafwonden. Nadat ze thuis zijn gekomen, onder de douche de wonden hebben geschrobd, dan dringt vaak de pijn pas door van het vallen. 


Het ouderwets schoonboenen van schaafwonden met een washandje werkt het effectiefst.. Maar wat te doen daarna?
Wel verband of geen verband?


Bij geen verband vormt zich een korst, wat heel vervelend kan zijn. De korst is stijf en stug ten opzichte van de onderliggende nieuwe huid, waardoor deze steeds weer openscheurt.  Dit is telkens weer heel pijnlijk en zorgt voor minder snel herstel van de huid. 

Inotyol en fixomull bij schaafwonden na gevallen te zijn.

Afdekmethode

Een veel betere methode is de methode waarbij Inotyol zalf wordt gecombineerd met Fixomull-stretch als afdekpleister. Dit product is lucht en damp doorlatend en vervolgens ook elastisch. In 2009 verscheen in Sportgericht (nr.1, 2009) een artikel van Leon Meijer over zgn. “Colombian cream”, Inotyol dus, waarin beschreven wordt hoe Colombiaanse skeeleraars hun schaafwonden behandelen na een valpartij. 

Een zalf ter ondersteuning en bevordering van het natuurlijke genezingsproces van kleine oppervlakkige wonden zoals sneeën, schaafwonden en krassen als ook voor eerste en kleine tweedegraads brandwonden. Inotyol wondhelende zalf kan gebruikt worden op elk moment van het genezingsproces op oppervlakkige open wonden en beschadigde huid.

Doordat de wond is afgedekt, en Inotyol zink bevat, zorgt dit voor minder pijnprikkels. Inotyol ondersteunt de genezing van wonden en de beschadigde huid. Het is een soort tweede huid waarbij daarna weer met minder belemmering gesport kan worden. Tevens kan er probleemloos worden gedoucht, de pleister blijft mooi zitten en de vette Inotyol kan daardoor niet wegspoelen. Het resultaat is een mooie, nieuwe roze huid zonder korsten. 

Het is klinisch bewezen dat een vochtige wondgenezing helpt om het natuurlijke wondgenezingsproces te versnellen. Inotyol zalf vormt een ademende laag welke de wond tegen externe invloeden beschermt en het uitdrogen van de wond voorkomt. Het is klinisch bewezen dat dit voor en snellere wondgenezing zorgt.

"Een laag inotyol zalf erop en afdekken met fixomull"

Tip: wacht niet tot het misgaat, maar haal het in huis en neem het mee als je met je maatjes gaat fietsen in het buitenland.