Andrews ervaring met Vitalis tijdens zijn huskytocht vakantie

Andrew is een echte hondenliefhebber. Hij smelt bij het zien van een hondenkop, laat staan die van een Husky, laat staan die van een Husky puppy! Andrew is niet bang van een beetje kou, dan is een sledehondentocht de perfecte ervaring.

Tijdens zijn husky safari komt hij op de mooiste plekken met behulp van de trouwe viervoeters. En op al deze plekken heb je in de winter ook kans om het Noorderlicht te spotten!

Andrew heeft al tochten gedaan in Alaska, Groenland, Zweden, Noorwegen en Finland. Dit jaar ging Andrew naar IJsland. IJsland is prachtig in de winter. Met een slee en een gids kun je de natuur van IJsland verkennen.

In het basiskamp maakte hij kennis met de vriendelijke husky’s die zijn slee zullen trekken tijdens de dagenlange expeditie. “De medewerkers zijn zo vriendelijk en de honden zijn allemaal zo lief”. De honden staan vol enthousiasme te wachten om je voort te trekken door het prachtige witte landschap. Andrew is inmiddels bekend met het besturen van een slee maar ben je nieuw dan leer je tijdens de vakantie hoe je de slee moet besturen en met de honden om moet gaan. ‘Je beleeft een ongelofelijke ervaring’.

Gemoedelijk glijdt je door de besneeuwde bossen. Je moet er wel rekening mee houden dat zo’n tocht koud is omdat je nauwelijks beweegt en het bontje wat je meekrijgt is wellicht niet toereikend. Dus warme, waterdichte thermokleding en schoenen, muts, handschoenen en een zonnebril is meer dan de moeite waard. Vaak krijgt je van de organisatie van deze tochten al een lekker dik warm pak.

Tochten als deze zijn echt koud. De organisatie geeft je vaak ook slimme tips hiervoor. Bijvoorbeeld om niet ’s ochtends voor een tocht te douchen en zeker niet je gezicht te wassen. Vorig jaar kreeg ik tijdens de huskytocht in Finland vanuit de organisatie de tip om Vitalis te gebruiken. Een echt Fins product, alleen in Finland te koop, ter bescherming van de kou. Door het gezicht en lippen in te smeren voorkom je de kans op bevriezing. Door Vitalis kan ik nog meer genieten van de tochten die ik ga maken.