Magische reis naar het noorderlicht

Het was bij het boeken van onze reis naar Zweeds Lapland best spannend, 'zouden we het noorderlicht wel zien?'  Het noorderlicht is een fantastisch mooi fenomeen, iets wat veel mensen op hun bucket list hebben staan en wij dus ook.

De witte wondere wereld spreekt ons aan door de meters sneeuw, fantastische luchten, de natuur en de stilte. Een week langs ‘dompelde’  we ons onder in de sneeuw. Een droom kwam uit tijdens de husky safari en het geluid van de honden kan ik nog altijd horen.

We waren nog nooit in een extreem-sneeuw omgeving geweest zoals Lapland. Kim was voornamelijk  ‘bang’ voor de kou. Middels research hebben we de juiste kleding en ook Vitalis aangeschaft om onze huid goed te beschermen, 


Vanaf het begin van deze vakantie werd door de organisatie een voorspelling gedaan voor het Noorderlicht. We hadden een Noorderlicht ervaring geboekt inclusief overnachting in een iglo tent met glazen dak. Wanneer de avond was aangebroken werden we met een sneeuwscooter naar onze verwarmde iglo gebracht waar we zouden gaan overnachten . Op de scooter was het erg koud en we waren erg blij met onze aangeschafte kleding en Vitalis. 

 

We kwamen aan bij de Iglo waarna we bij een kampvuur gingen zitten. De locatie was vlakbij een prachtig meer. Toen we ongeveer 30 minuten bij het vuur zaten zagen we langzaam aan het prachtige noorderlicht tevoorschijn komen. Simpelweg magisch, wat hadden we geluk!. Het fijne van deze avond was dat we konden overnachten wat een bijzondere beleving was. 


Gijs en Kim.